Hotel Pałac Ossolińskich Conference & SPA

Wesele w Pałacu pod Warszawą

Hotel Pałac Ossolińskich Conference & SPA
Gustowne i eleganckie wnętrza, malownicze otoczenie 12 ha ogrodu, honorowy dziedziniec z fontanną, wreszcie smaczna kuchnia i dania podawane według dawnych receptur czynią to miejsce idealnym na organizację uroczystości weselnych. Posiadłość ulokowana ok. 110 km od Warszawy i Białegostoku oferuje komfortowe warunki do organizacji Imprez Weselnych dla ponad 300 osób. Łącząc staropolski obyczaj z nowoczesnym podejściem projektujemy niezapomniane przyjęcia weselne.

Na kompleks otoczony 12 hektarowym parkiem w stylu angielskim składa się Pałac, dwie stylowe oficyny, Czworaki, staropolski Spichlerz oraz Altana, które łącznie tworzą bazę noclegową dla 280 osób.
Hotel Pałac Ossolińskich Conference & SPA to miejsce niezwykłe, gdzie tchnienie historii, wspaniała atmosfera, doskonała obsługa i pyszna kuchnią łączą się w jedność. Każdy znajdzie tutaj swoje ulubione miejsce, w którym pozostawi cząstkę duszy.

Zapraszamy do obejrzenia wirtualnej wycieczki po naszym obiekcie (wymagane są aktualne wtyczki).
Zachęcamy również do obejrzenia filmu ukazującego Pałac z „lotu ptaka”.
Polecamy zapoznać się z kościołem Św. Anny w Sterdyni, który graniczy z naszym obiektem i jest wyjątkowym miejscem na organizację ślubu (wymagane są aktualne wtyczki).

Oferta weselna
Dla liczby gości powyżej 150 osób cena wynosi 195zł za osobę, dla mniejszej ilości gości cena wyniesie 208zł od osoby. W skład menu weselnego wchodzi 8 przystawek w stołach oraz 8 dań ciepłych w następującej konfiguracji:

  • pierwszy elegancki posiłek serwowany do stołów (zupa, danie główne oraz deser),
  • pięć dań podanych w bufetach (2 zupy, 3 dania główne),
  • ostatnie danie ciepłe (zupa, polecamy barszcz z krokietem) serwowane do stołów.

Słodki bufet, kawa z ekspresów, wybór herbaty w cenie.
Zamiana dania bufetowego na serwowane to koszt 6zł za osobę.
Dania z Menu Premium (załącznik) są dostępne w cenie plus 8 zł, przystawki plus 5zł za osobę.
Pakiet napoi soft w cenie 20 PLN/os obejmuje: wodę mineralną z cytryną i świeżą mięta, soki owocowe: jabłkowy, pomarańczowy, grejpfrutowy, porzeczkowy napoje gazowane: Coca-cola, Coca-cola light, Fanta, Sprite, Tonic. Pakiet obejmuje również korkowe.
Dla Gości korzystających z zakwaterowania proponujemy możliwość nieodpłatnego korzystania z strefy SPA. Ponadto oferujemy 25% rabatu na zabiegi SPA przedstawione na stronie.

W ramach organizacji wesela zapewniamy również:
  • wsparcie logistyczne i współpracę z osobami trzecimi, zatrudnionymi przez Parę Młoda
  • obsługę recepcji oraz obsługę kelnerską podczas trwania imprezy;
  • sprzątanie Obiektu podczas Imprezy i po Imprezie,
  • wydruk menu na stołach, tablica z rozmieszczeniem gości,
  • piękny apartament pałacowy dla nowożeńców gratis (1 doba),
  • dwa apartamenty dla rodziców - rabat 50% (1 doba),
  • powitanie oraz lampkę wina musującego dla przybywających gości,
  • rabat na wcześniejsze noclegi w wysokości 15%,
  • osobne menu dla dzieci,
  • możliwość zorganizowania plenerowej sesji fotograficznej w uzgodnionym terminie.

Sala Kryształowa
Nasza Sala Kryształowa komfortowo mieści ponad 250 gości weselnych w układzie bankietowym tj. przy okrągłych stołach a w układzie biesiadnym ponad 330. Dysponujemy dużym i dobrze nagłośnionym parkietem oraz rozbudowanym zapleczem sanitarnym a kuchnia i potrawy są jednym z najczęściej chwalonych zalet Pałacu. W parku można ustawić dekoracje jak również zorganizować pokaz sztucznych ogni.

Przyjęcie weselne do 150 osób możemy również przygotować we wnętrzach pałacowych, w klimatyzowanych i przestronnych salach: Sala Restauracyjna, Sala Empirowa, Sala Portretowa, Sala Teatralna, Sala Purpurowa oraz Sala Konferencyjna. Efektowne zdobienia ścienne, blask świec i kryształowych żyrandoli, dodadzą magii i na długo pozostaną w pamięci Państwa Gości.

Noclegi
Posiadamy 280 miejsc noclegowych w cenie od 75zł / osoba w Czworakach / Staropolskim Spichlerzu lub 99zł za osobę w oficynach, apartamenty w cenie 259 zł za apartament.
Doba hotelowa do godziny 12 lub do 14, dla gości zostających na poprawinach.

Dzieci na Weselu
Dzieci poniżej 5 lat gratis, od 5 do 12 lat 50% stawki za osobę dorosła.

Poprawiny
Idealnym miejscem na organizację poprawin jest Altana przy Stawach z dużej wielkości paleniskiem w środku i grillem, gdzie obok znajduje się również plac zabaw dla dzieci, boisko do siatkówki oraz piłki nożnej, co bardzo dobrze sprawdza się podczas poprawin. Cena 79zł za osobę, menu poniżej.

Rezerwacja terminu
Wstępnej rezerwacji dokonujemy na 10 dni, następnie konieczna jest wpłata zaliczki.

Ślub w plenerze
Urząd stanu cywilnego pobiera opłatę w wysokości ok. 1100 zł plus 300zł (przygotowanie tarasu, ustawienie podestu, krzeseł dla Pary Młodej i Świadków oraz ewentualnych dekoracji) Para musi zgłosić się do urzędu stanu cywilnego w Sterdyni miesiąc i jeden dzień przed planowana datą ślubu. Ślubu udziela Pani Wójt i z nią trzeba skonsultować termin.

Stół wiejski
Cena 10zł za osobę, wybór lokalnych wędlin – przykładowo:

  • Szynka wiejska z kopytem w całości wędzona w ziołowym dymie
  • Duet salcesonów wiejskich aromatyzowanych czosnkiem i przyprawami
  • Wędliny wędzone, pieczyste oraz swojskie
  • Warkocze swojskich wędlin, kiełbas podsuszanych, kaszanek i pasztetowych
  • Pasztety: drobiowy, wieprzowy oraz z dzika z sosem żurawinowym i suszoną śliwką
  • Kabanosy
  • Ogórki kiszone w kamionkach
  • Smalec z jabłkiem i skwarami
  • Chleb wiejski prosto z pieca
  • Grzybki marynowane
  • Wybór sosów (ketchup, musztarda, ćwikła, chrzan)

Dodatkowe atrakcje
Fajerwerki – polecamy! Pokaz z muzyką trwa ok. 3 minuty i robi potężne wrażenie (sprawdzone na wcześniejszych weselach, skrócony film z pokazu można zobaczyć na FB pałacu. pokaz profesjonalny duży kosztuje od 3000zł (ok. 5 minut), pokaz mniejszy to koszt 1300zł (ok.3 minuty).
Teatr ognia, wieczorny pokaz: 2000 zł
Tort 10-15 zł /osoba zależnie od rodzaju i kształtu
Fotobudka 799zł (2 godziny, rekwizyty, dojazd, obsługa)

Dojazd
Współpracujemy z firmą transportową w zakresie transportu gości przed i po imprezie weselnej.

Menu do wyboru

Przystawki w stołach:

  • Sałata z bundzem wędzonym, sosem malinowym, ziarnami słonecznika i grzanką ziołową
  • Sałatka Waldorf słynna sałatka z selera naciowego, winogrona, jabłka, orzechów włoskich, wędzonej piersi indyczej, majonezu z dodatkiem bakalii
  • Sałatka ze świeżych liści szpinaku z parmezanem, chrupiącym bekonem, ziarnami słonecznika i sosem ponzu
  • Bukiet kruchych sałat z marynowaną gruszką, orzechami włoskimi, serem pleśniowym skropiony sosem z octu balsamicznego z modeny
  • Tradycyjnie polska sałatka warzywna
  • Schab po warszawsku z dodatkiem ogrodowego szczypioru i tartego chrzanu
  • Wędliny wędzone, pieczyste oraz swojskie
  • Sery pleśniowe z winogronami, suszoną śliwką i orzechami
  • Duet śledzia z jabłkiem oraz w oleju z tatarem z cebuli białej i czerwonej oraz śledź w korzennych przyprawach
  • Śledź w oleju w aromacie z pieczonego jabłka
  • Tymbaliki drobiowe z cytryną
  • Sałatka grecka - sałata lodowa, pomidory, ogórki, papryka, czerwona cebula, ser feta
  • Sałatka od chłopa - ziemniaki, boczek wędzony, kiełbasa wiejska, cebula, ogórek kiszony
  • Relish z ogórków w zalewie śmietanowej ze świeżym koprem
  • Mozarella z pomidorem i sosem bazyliowym
  • Rostbef pieczony na różowo z kiełkami słonecznika i kwaśną salsą z ogórka
  • Pasztet z polędwiczek wieprzowych z żurawinową glazurą
  • Pasztet z dziczyzny z sosem żurawinowo-chrzanowym na rukoli
  • Rolada z sandacza z bakaliami
  • Sałata lodowa z pieczoną gęsią, gruszkami, włoskimi orzechami z pralinowym vinegret z ziarnami słonecznika i sosem ponzu
  • Bułeczki i marynaty
Zupy
  • Rosół z kury z makaronem domowym
  • Żur z jajkiem i białą kiełbasą
  • Lokalna zupa grzybowa z łazankami
  • Barszcz czerwony z uszkami lub pasztecikami
  • Rosół z bażanta z kluskami kładzionymi
  • Barszcz czerwony z krokietem mięsnym
  • Kwaśnica góralska z żeberkami i darami leśnymi
  • Węgierska zupa gulaszowa z pieczoną papryką i ciepłą bułeczką
  • Krem szparagowy
  • Krem z pomidorów
  • Krem brokułowy z łezką kwaśnej śmietany i grzanką ziołową
  • Krem z kalafiora z kroplą białego wina oraz prażonymi ziarnami słonecznika
  • Rosół z perliczki z makaronem domowym
Pierwsze danie główne – do wyboru z Menu Premium lub z propozycji dan głównych poniżej
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie na bazie czerwonego wina podane na pasku grillowanej cukinii z placuszkami ziemniaczanymi
  • Pieczona szynka z prażonymi jabłkami aromatyzowana goździkami, ziemniaki w mundurkach z masłem czosnkowym oraz groszkiem cukrowym z masłem pietruszkowym
  • Bitki wieprzowe w sosie własnym podane z kluskami śląskimi ze skwarami i cebulą oraz buraczkami czerwonymi karmelizowanymi miodem
  • De volaille z nadzieniem z sera, pieczarek i cebulki serwowany z młodymi ziemniakami z koprem i oraz młoda kapusta z koprem i wiejską kiełbasą podsuszaną
  • Dorsz w sosie ogórkowym, aromatyzowanym winiakiem z puree ziemniaczanym i brokułem z masłem klarowanym i świeżym czosnkiem, dodatki do wyboru
  • Grillowane polędwiczki wieprzowe z cebulą papryką i bekonem w towarzystwie ziemniaków po staropolsku z ziołami z pałacowej szklarni oraz bukietu warzyw
  • Zraziki wołowe w sosie z czerwonego wina i chleba razowego podane z domowymi kopytkami z okrasą i młodą kapustą z ogrodowym koprem i wiejską kiełbasa podsuszaną
  • Wieprzowina duszona w czerwonym winie z warzywami podana z kluskami śląskimi ze skwarami i cebulką oraz duetem fasolki szparagowej z bekonem
  • Pierś z kurczaka na szpinaku z serem feta podany z ziemniakami po staropolsku z ziołami z pałacowej szklarni oraz modrą kapustą
  • Schab marynowany w miodzie pitnym z jałowcem i jarzębiakiem w towarzystwie ziemniaków puree oraz marchewkami baby z masłem klarowanym
  • Kotlet wieprzowy w otoczce z migdałów, ziemniakami oprószonymi koprem z sosem maślano-pietruszkowym i duetem fasolki szparagowej z bekonem
  • Filet z piersi kurczaka na raqout grzybowym podany z kluskami śląskimi z okrasą z cebuli oraz buraczkami czerwonymi karmelizowanymi miodem
  • Strogonoff z udźca wołowego z ciepłą bułeczką
Dania główne (bufety lub serwis)
  • Karczek pieczony w sosie chrzanowym
  • Pieczony dzik w warzywach
  • Żeberka w sosie miodowo-musztardowym
  • Zraziki wołowe zawijane z cebulką, boczkiem i z ogórkiem kiszonym
  • Ragout z kurczaka w sosie kaparowo – śmietanowym lub Makaron tagliatelle z fenkułem, suszonymi pomidorami oraz kaparami w winno-śmietanowym sosie z parmezanem
  • Kapusta leśna (wege)
  • Placki ziemniaczane z sosem grzybowym i kwaśną śmietaną
  • Domowe pierogi z mięsem i skwarami
  • Domowe pierogi z kapustą
  • Polędwica wieprzowa w borowikach
  • Regionalny gulasz wieprzowy z papryką, pieczarkami i ogórkiem
  • Medalion z piersi indyczej panierowany w orzechach lub płatkach z migdałów
  • Mintaj parowany z salsą z polskich warzyw w sosie śmietanowym z kroplą białego wina
  • Baba ziemniaczana
  • Gołąbki z mięsem / z kaszą (wege)
Desery (do wyboru z pierwszym daniem głównym)
  • Jabłka zapiekane w cieście filo z sosem truskawkowym i plastrem pomarańczy
  • Babeczki w papilotach z czekoladą i kawałkami owoców
  • Śliwki marynowane w miodzie (na ciepło z lodami śmietankowymi)
  • Czekoladowe brownie z orzechami włoskimi i dekorem ze świeżych owoców
  • Puchar lodowy z herbatnikiem, świeżymi owocami i gorącym sosem z malin/truskawek
  • Strudel w cieście filo z sosem z kiwi
  • Szarlotka na ciepło z sosem malinowym
  • Szarlotka japońska (z makiem i prażonym jabłkiem)
Dodatki
  • Zapiekana kasza gryczana z pomidorem concasse
  • Kluski śląskie z dziurką / Domowe kopytka z okrasą z cebuli
  • Puree ziemniaczane z boczkiem i cebulką
  • Ryż tri kolor (biały, z papryką i curry) / ryż smażony z warzywami
  • Grillowane warzywa
  • Warzywa gotowane na parze z masłem klarowanym
  • Wybór świeżych sałat (sałata lodowa, roszponka, radicchio) z mini mozzarellą oraz sosami: vinaigrette, jogurtowo - czosnkowy
Bufet słodki
  • Ciasta drożdżowe na kruszonce z konfiturą owocową
  • Sernik biały
  • Sernik czekoladowy
  • Szarlotka Pani Krysi
  • Ciasto czekoladowe / Brownie
  • Tarty owocowe na kruszonce
  • Ciasto makowe
  • Półmisek owoców krojonych / filetowanych; Owoce całe

Menu poprawiny
Bufet zimny:
  • Deska staropolskich mięs pieczystych
  • Swojska szynka z kopytem wędzona w ziołowym dymie
  • Wybór pasztetów, kaszanek i pasztetowych z sosem żurawinowo - chrzanowym
  • Pomidory faszerowane porem i żółtym serem
  • Roladki rybne z jarzynami
  • Sałatka do własnej kompozycji - mix sałata, pomidorki cherry, jajka, tuńczyk, cebula, oliwki, kurczak pieczony, grzanki, rzodkiewki, ogórki, papryka
  • Dodatki: Bochny chleba z ziarnem, ogórki małosolne w kamionkach, smalec ze skwarami
  • wybór sosów (ketchup, musztarda, ćwikła, chrzan)
Bufet gorący:
  • Żur staropolski na zakwasie chlebowym z białą kiełbasą i jajkiem
  • Kiełbasa „szlachcica” zawijana w boczek
  • Karczek z grilla podlewany piwem
  • Żeberka w sosie z wędzonych śliwek lub Regionalna kaszanka z cebulą
  • Pierś z kurczaka z ziołami
  • Domowe pierogi z okrasą z boczku i cebuli
  • Ziemniaki w mundurkach z masłem czosnkowymi twarożkiem ze świeżych ziół
  • Deser: Ciasta drożdżowe na kruszące z konfiturą owocową

Pałac na wesele w województwie mazowieckim - galeria weselna